15. 02. 2009.

Vrijeme poganluka

Živimo u vremenu totalnog zagađenja. Zagađen nam je zrak, voda, biljkama su promijenjeni geni, životinje kloniraju.

Za sve gore navedene kategorije helaćluka, naši stari su imali jedan naziv: POGANLUK. U ovakvom poganluku nam se rađaju djeca, sinovi nam se žene, kćeri se udaju i završavaju školu. Od svih nabrojanih poganluka, najgori je onaj "ljudski". Poganluka nije bilo sve dok nisu ljudi zavladali svijetom i dok se nisu sprijateljili sa šejtanima. Pogan čovjek može biti otac, brat, sestra, rođak, komšija ili direktor. Poganog čovjeka poznajemo prije svega po njegovoj priči (jeziku), ponašanju. Pogan ne voli nikoga, on mrzi i svoje najbliže. Od pogana čovjeka se ne možeš nigdje sakriti. On ti zvoca svojim poganim jezikom na poslu, u školi, kući, njivi, autobusu, ulici ili na pijaci. Pogan čovjek samo sebe voli i samo sebi vjeruje.

Pogan čovjek, dobrog čovjeka ne može očima vidjeti. Pogan izaziva insana na svakom mjestu i svim sredstvima. Od poganog čovjeka ni u džamiji ne možeš rahat biti. Pogan ostaje pogan. Pogan čovjek ne voli ničiji rahatluk i sreću. Ne voli tvoju djecu i njihov uspjeh. Iz ovog poganluka su nastale neizlječive bolesti današnjice: sida, rak, netrepeljivost, fašizam, rasizam, idiotizam... Poganluk vodi ljude u propast. Zato su danas česta samoubistva, ubistva, alkohol, droga, kocka... Sve su to produkti poganluka. Od poganluka nije pošteđen ni jedan narod i nijedna država. Niko se ne može pohvaliti da je poganluk u tuđoj kući, a u njegovoj ga nema. Naš narod kaže: "Prvo pometi ispred svog praga!"

Znači, sve govori da se poganluk širi velikom brzinom i ako vas još nije zahvatio, blizu je sigurno. Pogledajte svoju djecu, jeste li zadovoljni sa svim njihovim postupanjima. Da li vas slušaju i poštuju?

Poganluk je tu, čuvajmo se!!!


Nijaz Salkić

Nema komentara:

Objavi komentar